Üzümlü et sote
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
UNLU YUMURTA SALATASI
Bir tencereye su koyun, kaynayınca mısır ununu döküp karıştırın. İçine tereyağını ve rendelenmiş peyniri ilave edin. Servis tabağına aktarın. Ispanakları zeytinyağında sote edip mısır unlu karışımın yanına koyun. Haşlanmış yumurtaları üzerine koyun.
MALZEMELER
KREM KARAMEL
Yumurta, şeker ve sütü çırpın. Vanilyaları da ekleyip süzgeçten geçirin. Karameli hazırlamak için; esmer şekeri bir kabın içinde rengi kahverengi olana kadar kaynatın. Ocaktan alın, kremayı ekleyip karıştırın. Karışımı, tatlıyı yapacağınız kaplara az miktarda dökün. Üzerine de yumurtalı sütlü karışımı paylaştırın. Fırın kaplarına yerleştirin. Kabın içine de bir miktar su doldurup 180 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.