Et yahnili pilav
MALZEMELER
PİLAVI İÇİN:
MEYVELİ BEZE
Yumurta aklarını tuzla beş dakika çırpın. İçine pudra şekeri katıp kar beyazı olana ve kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasıyla istediğiniz şekilde sıkın. 150 derecede bir saat pişirin. Fırının kapağını açıp 20 dakika bekletin. İçlerine eritilmiş çikolatayı paylaştırın ve doğranmış meyveleri üzerine yerleştirin.
MALZEMELER
SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun. Küp biçiminde doğranmış havuç, patates ve domatesi ekleyin. Ispanak saplarını ince kıyın, bezelye, mercimek ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Suyu ve tuzu ekleyip mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.