Patlıcan silkmesi
MALZEMELER
KABAKLI OMLET
Rendelenmiş havuç ve kabak, doğranmış soğan, kıyılmış dereotu ve salamı karıştırın. Yumurta, süt, krema, tuz ve karabiberi çırpın, sebzeli karışıma ekleyip karıştırın. Kabaklı karışımı yavaş yavaş tavaya boşaltıp eşit şekilde yayın. Ortası hafif katılaşıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Tavanın sapını alüminyum folyo ile kaplayın. Karışımı 200 derece fırında üç dakika pişirin. Peyniri serpip tekrar fırına koyun. Peynir eriyinceye kadar pişirin.
MALZEMELER
NAR EKŞİLİ EZME
Salça ve pul biberi karıştırın. İçine galeta unu, ezilmiş sarımsak ve çok az su koyup koyu ama yumuşak bir kıvam elde edin. Cevizi biraz dişe gelecek şekilde dövün ve salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.