Kayısılı kek
MALZEMELER
YUMURTALI TAZE FASULYE
Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyip geniş bir tavada fasulyelerle birlikte kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alarak servis yapın.
MALZEMELER
PİYAZ
Akşamdan ıslatılmış fasulyeyi süzüp tencereye koyun. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup kısık ateşte kaynatın. Fasulye iyice yumuşayınca ocaktan alıp süzün ve üzerine sirke dökün, beş dakika sirkede bekletip süzün. Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve pul biberi koyup karıştırın. Servis tabağına koyup domatesle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.