Zeytinyağlı pirinçli biber
MALZEMELER
SİGARA BÖREĞİ TATLISI
Pudra şekeri ile suyu beş-altı dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip iki dakika daha ocakta tutun. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın ve su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızgın yağda kızartın, soğuk şerbete atın.
MALZEMELER
TAVUKLU SALATA
Tavuk etlerini derisiyle beraber haşlayın, sudan alıp didin. Tavukları pişirdiğiniz suya şehriye ve tuz ilave edin, şehriyeler pişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Biberleri, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Şehriyeye kıyılmış yeşillikleri ve biberleri ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerini üzerine ilave edin. Sosu dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.