Boşnak böreği
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
İNCİR KIZARTMASI
İncirleri kabuklu şekilde yıkayın. Yumurta sarısı, un, toz şeker ve sodayı iyice karıştırın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde yumurta akı ile tuzu kar haline gelene dek çırpın. Daha sonra unlu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İncirleri bu karışıma batırıp çıkarın. Sıvı yağda kızartın.
MALZEMELER
BİBERLİ KARNIYARIK
Patlıcanları alacalı soyup üzerlerini hafifçe yağlayın. Fırında 15 dakika közleyin. Fırından çıkarınca ortalarını açın. Biberleri, sarımsağı, soğanı ve domatesi doğrayın, şeker ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine bir çay bardağı su koyup 20 dakika pişirip soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.