Ispanaklı turta
MALZEMELER
AYÇEKİRDEKLİ TAVUK
Tereyağını eritin. Üzerine ayçekirdeği, hardal, salça ve tuz katıp biraz çevirerek ocaktan alın. Tavuk etlerini bu sosa bulayıp aynı tencereye yerleştirin. Üzerine bir su bardağı sıcak su döküp kısık ateşte 20- 25 dakika pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Kalan sosun üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup bir taşım kaynatın ve tavuğun üzerine gezdirin.
MALZEMELER
MANTAR SALATASI
Mantarları temizleyin. Tencereye bir su bardağı su koyup üzerine bir limonun suyunu sıkıp kaynatın. Mantarları bu suyun içine koyup 10 dakika kadar bütün olarak haşlayın. Daha sonra süzüp dilimleyin. Üzerine zeytinyağı döküp karıştırın. Doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz ve közlenmiş kırmızı biberleri de üzerine ilave edip servis tabağına aktarın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.