Mantarlı peynirli salata
MALZEMELER
Tavuklu Adana kebabı
Soğanı ve maydanozu kıyın. Tavuk etlerini robottan geçirin. Bir kaba tavuk etini, soğan ve maydanozu koyun, baharatlarını ekleyin. Tereyağı da koyarak yoğurun, dört saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ceviz iriliğinde parçalar koparın ve elinizi suyla ıslatarak şekil verin. Izgara veya yağsız tavada pişirin.
MALZEMELER
Susamlı açma
Mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Üzerine unu dökün, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartın, sıvı yağla yağlanmış zeminde açıp rulo yapıp simit şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.