Bugün Ne Pişirsem?
Kıyma, dövülmüş ceviz, bulgur, rendelenmiş soğan, salça, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, su, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Kırmızı biberleri kapak şeklinde kesip içlerini temizleyin. Harcı içlerine paylaştırın. Saplı kısımlarını dolmalara kapak yapın ve tencereye dizin. Dolmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 35-40 dakika pişirin.
Reçelli turta
Hamuru için:
Reçeli bir tavaya koyun. Üzerine bir çay bardağı su ve jöleyi ekleyip kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur malzemelerini kabın içinde yoğurun. Unlanmış tezgahta, turta kalıbının boyutunda açın. Yağlanmış kalıba yerleştirin. Fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Soğuyunca üzerine reçelli karışımı dökün.
Domatesli şehriye pilavı
Yemeklik doğranmış soğan ve eti, suyunu salıp çekene kadar tereyağında kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domates ve biberi ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Çok kısık ateşte 10 dakika demlendirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.