Havuçlu börek
MALZEMELER
ALİNAZİK
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve çatalla ezin. Bir çorba kaşığı margarini ilave edin. Yoğurda dövülmüş sarımsak vez tuz ilave edip, patlıcana katın. Kıymayı margarinle kavurun. Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyin, biraz kavurun. Patlıcanı servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyun.
MALZEMELER
BİBER SALATASI
Arpa şehriyeyi tuz eklenmiş suda haşlayıp süzün. Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Kuru üzümü ılık suda 10 dakika bekletin. İri doğranmış soğanı kavurun. İçine doğranmış kırmızıbiberi ekleyip bir kaba alın. Şehriyeyi, üzümleri ve kabuğu soyulmuş çiğ bademleri ekleyin. Tuzunu ayarlayıp iyice harmanlayın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.