Bugün ne pişirsem?
Şeker ve sütü kaynamaya bırakın. Ayrı bir yerde krema, vanilya, nişasta ve bir çorba kaşığı su ile açılmış toz jelatini karıştırın, azar azar ve karıştırarak şekerli süte ekleyin. Muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Islatılmış kalıplara pay edip buzdolabında dinlendirin. Sos için böğürtlenleri ve toz şekeri pişirin. Nişastayı ekleyin, bir-iki dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Tatlıyı tabağa alıp üzerine soğuk sos gezdirin.
Mısırlı Mücver
Yumurta, tuz ve karabiberi çırpın. Un ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Mısır ve rendelenmiş peyniri de koyup karıştırın. Margarin ve sıvı yağı kızdırın. Karışımdan birer kaşık koyarak önlü arkalı kızartın. Mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının gitmesini sağlayın. Soğuk olarak servis yapın.
Kepekli kurabiye
Zeytinyağı ve şekeri çırpın. Süt ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra üzerine normal ve kepekli un ile kepeği de ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamuru birkaç dakika daha elinizle yoğurun. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye elinizle parçalar koparıp şekil vermeden tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.