Bugün ne pişirsem?
İrmik, salça ve baharatları geniş bir tepsiye koyup yoğurun. İçine yumurtanın akını ve azar azar soğuk suyu ilave ederek macun kıvamında olana dek yoğurmaya devam edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Kaynayan tuzlu suya atıp 10 dakika haşlayın. Salça, sıvı yağ, su ve baharatları beş dakika pişirin. Üzerine haşlanmış köfteleri koyup kıyılmış maydanoz serpin.
Krema soslu dondurma
Bir tepsiyi buzdolabında soğutun. Vanilyalı dondurmayı tepsiye koyup derin dondurucuya koyun. Sosu için, şekeri tavaya koyup üzerine suyu ekleyip kaynatın. Rengi dönünce çiğ kremayı ekleyip beş dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Dondurmanın üzerine sosu dökerek servis yapın.
Kafkas salatası
Havuçları temizleyip rendeleyin. Bir tencerede tereyağını eritin, rendelenmiş havuçları 10 dakika kavurun ve soğumaya bırakın. Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin. Bir bıçakla iyice kıyın ve havuçların üzerine ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.