Lazanya salatası
MALZEMELER
SARIMSAKLI TAVUK
Tavuğun içine ve dışına tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kenarlarını kürdanla kapatın. Tereyağını üzerine koyun. Önceden ısıtılmış fırında 60 dakika pişirin. Ayıklanmış sarımsakları tepsiye koyup 15 dakika daha pişirin. Tavuğu dilimleyip servis tabağına alın. Tepside biriken suya iki su bardağı su ekleyip sarımsaklarla kaynatın. Servis yapın.
MALZEMELER
TAHİNLİ ÇÖREK
Yumurta sarısı, yoğurt, tahin, sıvı yağ ve şekeri karıştırın. Kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan bir hamur oluncaya dek un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kurabiyeleri önce çırpılmış yumurta akına, ardından da susama bulayıp tepsiye dizin. 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.