Kakaolu pasta
MALZEMELER
PASTIRMALI HİNDİ
Hindi butlarını kuşbaşı doğrayın. Yağı bir tencerede eritin. Eti içine atıp ara sıra karıştırarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kavurun. Sivribiberleri ince doğrayıp ete ekleyin ve birlikte beş dakika pişirin. Sarmısağı ince kıyın, pastırmaları da iri iri doğrayın. Pastırma, sarımsak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
PATLICAN DOLMASI
Patlıcanları alacalı soyup içlerini oyun. Bulguru yıkayın, kıymayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş domatesi, ince doğranmış biberi ve baharatları ekleyip karıştırın. Harcı patlıcanların içine doldurup tencereye dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar su ekleyip pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.