Kuşbaşı etli domates yahnisi
MALZEMELER
KADAYIF HELVASI
Şerbet malzemesini iki dakika kaynatın. Kadayıfı incecik kıyın. Eritilmiş ılık tereyağında iki dakika karıştırarak çevirin. Ilındıktan sonra yoğurun ve orta ateşte beş dakika kavurun. Tarçın katıp 10 dakika daha kavurun. Soğuk şerbeti azar azar karıştırarak yedirin. Bir tepsiye pudra şekerinin yarısını serpin. Üzerine kadayıfı yayıp düzeltin. Kalan pudra şekerini üzerine dökün. Sıvı yağda kavrulmuş dolmalık fıstıkları üzerine koyun.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
YEŞİL MAKARNA
Fasulyeleri doğrayıp haşlayın. Sebzeleri ilave edin. Sebzeler yumuşayınca makarnayı ekleyip 10 dakika haşlayın. Maydanoz, dereotu, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını püre haline getirin. Kaşar peyniri, yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi püreye ilave edin. Makarnayı süzüp sosu ilave edip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.