Acılı patlıcan silkme
MALZEMELER
DALYAN KÖFTE
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu ve baharatları yoğurun, düz bir zemine yayın. Orta kısmına kabukları soyulmuş yumurta ve doğranmış patates ile bütün havucu yerleştirip rulo yapın, fırın tepsisine koyun. Dilediğiniz sebzeyi soteleyerek etrafına yerleştirin. Salça ve sıcak suyu karıştırarak üzerine gezdirip bir taşım kaynatın, 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
SAFRANLI ZERDE
Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Yarım bardak suda açılmış nişastayı üzerine ilave edin. Tozşeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı üzerine ekleyin. Karıştırarak bir-iki taşım pişirin. Ocağın altını iyice kısın ve iyice koyulaşana dek pişirip kaselere paylaştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.