Pastırmalı tavuk sote
Dövülmüş sarımsak ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini kavurun, rendelenmiş soğanı ilave edin, beş dakika kadar karıştırarak pişirin. Doğranmış sivri biberleri de ilave edip etler iyice pişinceye kadar pişirin. İri parçalara ayrılmış pastırmayı ekleyip iki dakika kadar kavurun.
MALZEMELER
Cevizli ekmekli tart
Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun, tart kaplarına ince bir şekilde yayın. Üzeri için cevizi kıyın, ekmekleri robottan geçirin. Süt, toz şeker ve yumurtaları çırpın. Ekmek ve cevizleri ekleyip karıştırın. Harcı hamurun üzerine dökün. 190 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ispanaklı kol böreği
İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Doğranmış ıspanağı ekleyip 10 dakika pişirin. Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuzu, azar azar un ilave ederek yoğurun. Çok katı olmayan bir hamur hazırlayın. 10 dakika dinlendirin. Bezelere ayırıp un serpilmiş zeminde açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harç koyarak rulo yapın. Ruloları oval şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.