Fırında semizotlu erişte
MALZEMELER
MADEN SULU KEK
Yumurtaları çırpıp üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle iyice karıştırın. Sıvı yağ, maden suyu ve vanilyayı ilave edin. Kabartma tozunu unla karıştırıp diğer malzemelere ekleyin. Karışımı ikiye bölüp bir parçasına kakaoyu katın. Yağlanmış kelepçeli kalıba bir kepçe kakaolu, bir kepçe sade olmak üzere karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
MALZEMELER
TAVUKLU BÖREK
Tavuk etini uzun şeritler halinde doğrayın, zeytinyağında iki dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğan, sivri biber ve küp doğranmış domatesi ilave edin. Beş dakika pişirip ocaktan alın. Milföy hamurlarının içine harcı paylaştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Fırında 20-25 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.