Bugün ne pişirsem?
Kırmızı soğan, havuç ve kereviz saplarını temizleyip küp doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine sebzeleri katın ve beş dakika karıştırarak soteleyin. Rendelenmiş domates ve sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kesmeşeker ekleyip 25-30 dakika pişirin. Blender'dan geçirip kaynatın. Tabaklara aktardıktan sonra krema ekleyin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Havuçlu tatlı börek
Havuçları doğrayıp yumuşayana dek haşlayıp çatalla ezin. Toz şeker ekleyip 10 dakika pişirin. Fındığı ilave edip ocaktan alın. Yufkaları düz bir zemine serip dört parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç kısımlarına ılınan havuçlu harçtan koyup muska şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine dizin. Erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırpıp üzerine sürün. 180 derece fırında pişirin.
Nohutlu pilav
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.