Havuç çorbası
MALZEMELER
EKŞİLİ KÖFTE
Bulguru, tuz ve su ile şişene dek yoğurun. Kıyma, salça ve karabiberi de ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yassıltın. Parmağınızla ortasına hafifçe bastırıp minik bir çukur açın. Unlanmış tepsiye dizin. Sosu için, dövülmüş sarımsakları tereyağı ile çok az kavurun. Salça ve nar ekşisini ekleyin. Köfteleri bol suda haşlayın. Üzerine sosu dökün.
MALZEMELER
PEYNİR SALATASI
Marul yapraklarını yıkayıp kurulayın. Kaşar peynirini küp küp doğrayın, lor peyniriyle karıştırın. Domates ve salatalıkları da doğrayıp hazırlayın. Tüm malzemeleri bir kabın içine karıştırın. Üzerine zeytinyağını da ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine peynirleri ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.