Acı soslu patates
MALZEMELER
BEĞENDİ ÜSTÜ KEBAP
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Unu tereyağında kavurun. İrice doğradığınız közlenmiş patlıcanları da içine ekleyip ezerek yumuşatın. Üzerine sütü ekleyip beş dakika sütü çekmesi için bekletin. Eti ve doğranmış soğanı 15 dakika kadar pişirin. Üzerine ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyin. Bir su bardağı sıcak su ilave ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine etleri koyarak servis yapın.
MALZEMELER
VİŞNELİ TATLI
Süt, toz şeker, un ve yumurtayı devamlı karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edin. Ocağın altını kapatıp, vanilyayı ekleyip 10 dakika çırpın. Karışımı ikiye ayırın. Yarısına çekirdekleri çıkarılıp parçalara ayrılmış vişneleri ekleyerek karıştırın. Kuplara sıra ile bir kat sade tatlı, bir kat vişneli tatlı yerleştirin. Bir-iki saat buzdolabında dinlendirin. Üzerine vanilyalı dondurma koyun.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.