Közlenmiş domatesli sebze
Domatesleri ortadan ikiye kesip bir tavaya koyun. Aralarına kabuklu şekilde sarımsakları serpiştirin. Zeytinyağı, karabiber ve tozşeker serpin. Tuzunu ayarlayıp orta ateşte pişirin. Ezici yardımıyla tüm malzemeyi ezip bir dakika daha pişirin. Patlıcanları boylamasına dilimleyin. Biberleri boylamasına dörde bölün. Bir tavada önlü arkalı pişirin. Sebzelerin üzerine ılık sos gezdirerek servis yapın.
Tavuklu iç pilav
Dolmalık fıstığı kavurun. Tavuk etini küçük küçük doğrayın ve fıstıklara ekleyerek kavurmaya davam edin. Kuşüzümünü sıcak suda yarım saat bekletin. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, dolmalık fıstık ve tavuk etlerini ekleyin. Önce hızlı ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dereotunu ekleyin.
Fasulye pilakisi
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencereye zeytinyağı, dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeler yarı yarıya yumuşayınca üzerine toz şeker, küp doğranmış havuç ve patates ilave edin. Fasulyeler yumuşayınca ocaktan alın. Soğuduktan sonra maydanozla süsleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.