Köfteli erişte çorbası
Çorba için:
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, karbonat, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Çorba için; tereyağı, salça, kıyılmış soğan ve sarımsağı bir-iki dakika kavurup üzerine su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin. Köfteler yarı yarıya pişince erişteleri ekleyin, erişteler pişene kadar ocakta tutun.
Pazılı barbunya
Barbunyayı haşlayın ve süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine kıyılmış pazıyı ilave edin. Beş dakika kavurduktan sonra haşlanmış barbunya ve sütü tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Mısır unlu cips
Lavaş ekmeklerini üçgen şekillerde kesin. Yumurta aklarını biraz tuzla çırpın. Mısır ununa istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Kestiğiniz lavaş ekmelerini önce yumurta akına, ardından mısır ununa bulayın. 160 derecedeki fırında çok yakmadan kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.