Bugün Ne Pişirsem?
Şeker ve yumurtaları çırpın. İçine su ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin. Reçel ve suyu karıştırın, sıcak kekin üzerine serpin. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın, labne peyniriyle karıştırın. Kremayı kekin üzerine sürün. Üzerine Antepfıstıklarını dökün.
Naneli ve etli barbunya
Soğanı tereyağında hafifçe kavurun. Üzerine etleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğrayıp tencereye ekleyin. Ayıkladığınız barbunyaları, tuz ve naneyi de ilave edin. Beş dakika pişirin. Dört-beş bardak sıcak suyu ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Çökertme
Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartın. Kıyılmış biberleri yağda kavurun. Verev şeklinde çok ince doğranmış etleri ekleyip etler pişinceye kadar karıştırarak kavurun, baharatları ekleyin. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp en üste etleri koyarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.