Patlıcanlı tavuk sarma
MALZEMELER
KAYMAKLI MISIR EKMEĞİ
Yumurta, yoğurt ve tereyağını iyice karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu da ekleyerek yoğurun. Kabartma tozu ve karbonatı ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamuru yağlanmış tepsiye, elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
REÇELLİ ÇÖREK
Ilık süt, maya ve bir miktar unu karıştırın. Maya kabarınca yumurtayı, şekeri, tuz ve kalan unu ilave ederek yoğurup 30 dakika mayalandırın. Hamuru açıp üçgenlere kesin. Geniş kenarına reçel ve kıyılmış fındık koyup rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.