Ev döneri
Kıymayı soğan suyu ile karıştırın. Etleri, en altta ve en üstte et olacak şekilde aralarına kıyma yayarak üst üste dizin ve folyo kağıdına sarıp derin dondurucuda dondurun. Pişireceğiniz zaman çıkartıp keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırıp yağsız tavada kızartın. Sıcakken tuz ve karabiber serpin. Tereyağına su ve salçayı ekleyerek pişirin. Dönerin üzerine dökün.
MALZEMELER
Tarçınlı waffle
Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Üzerine sütü, eritilmiş tereyağını, tarçını ve vanilyayı da ekleyin. Sütü, unu ve nişastayı ilave ederek karışımı akışkan bir kıvama getirin. 10 dakika kadar dinlendirip kaşık yardımıyla waffle pişirme kabının içine dökün. Sosla ya da dondurmayla ikram edin.
MALZEMELER
Çekirdekli dereotlu çörek
Tereyağı, sıvı yağı, yoğurt ve yumurtaları birbirine yedirin. Üzerine kuru malzemeleri ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurun. Son olarak çekirdekleri de ekleyip yuvarlak şekiller yapın. Üzerine su ya da yoğurt suyu sürün. Üzerine yulaf ve çekirdek serpiştirin. 190 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.