Mantarlı spagetti
MALZEMELER
TAHİNLİ UN HELVASI
Tereyağı ve unu kısık ateşte, unun kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla karıştırarak 40-45 dakika kavurun. Üzerine tahin ilave edip 5-10 dakika daha kavurmaya devam edin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Sıcakken helvanın içine katın ve sürekli karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini sağlayın. Helvayı kaşıkla servis tabağına alın. Üzerine ceviz ve dondurma koyarak servis yapın.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
BEZELYELİ ROSTO
Bezelyeleri bir tepsiye yayıp fırında 15 dakika pişirin. Robota alıp üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyin, çekip kenara alın. Eti tereyağında her tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın. Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.