Mısırlı muffin
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
SAFRANLI PİLAV
Tavuk etini haşlayıp suyunu süzün. Safranı yarım kahve fincanı suda 30 dakika bekletin, tavuk suyuna ilave edin. Bademleri tereyağında bademleri kavurun. Üzerine pirince ekleyip beş dakika kadar kavurun. bezelye, zencefil ve tuzu ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu döküp kısık ateşte pişirin. Didilmiş tavuk eti ve fıstığı ekleyip karıştırın.
MALZEMELER
EKMEK TATLISI
Sütü tencereye döküp içine şekeri, çekilmiş ekmeği ekleyin, karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi ıslatılmış bir kalıba dökerek soğumaya bırakın. Havuçları rendeleyin, üzerine şekeri serpip bir taşım kaynatın. İçine suyla açılmış nişastayı döküp karıştırarak kaynatın ve soğumuş tatlının üzerine dökün.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.