Bugün Ne Pişirsem?
Patlıcanları alacalı soyarak küp küp doğrayıp bir su bardağı suda yumuşayana dek haşlayın. Fazla suyunu almak için sıkın. Üzerine ezilmiş peynir, yumurta, un, kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kızdırılmış sıvı yağa kaşık kaşık dökerek kızartın. Sosu için; rendelenmiş domates ve dövülmüş sarımsakları kavurun. Kalan malzemeleri koyup bir taşım kaynatın. Mücverin üzerine sosu dökerek servis yapın.
Zeytinli poğaça
Mayayı, ılık suyla karıştırın. Üzerine yumurta, haşlanmış patates, zeytin, çiğ krema, un, tuz ve tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle top haline getirin. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. 35 dakika pişirin.
Susamlı soyalı tavuk
Tavuk butlarını 20 dakika haşlayın. Suyunu süzüp, butları soya sosuna bulayın. Tavaya aktardığınız yarım su bardağı zeytinyağında soyalı tavuk butlarını kızartın. Tavuk butlarını kızartırken üzerlerine susam, tuz ve karabiber serpin. Tavayı sallayarak baharatların yayılmasını sağlayın. Tavuk butlarını servis tabağına aktarıp süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.