Kolay çiğ köfte
MALZEMELER
ZEYTİNYAĞLI PATATES
Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Küp kesilmiş domates, doğranmış sivri biber, yarım ay şeklinde kesilmiş soğan ve patatesi zeytinyağlı suda 10 dakika pişirin. Tuz ve şekeri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip servis tabağına alın. Tenceredeki harca kekik, kırmızıbiber ve karabiberi karıştırarak, patateslerin içine paylaştırın.
MALZEMELER
BİBERLİ PALAMUT
Palamutları dilimleyip yıkayın, tepsiye ya da tencereye dizin. Salçaları bir çay bardağı su ile karıştırıp balıkların üzerine dökün. Defne yaprağı, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yarım bardak suyu üzerine ekleyin. İsterseniz üzerleri kızarıncaya kadar fırında, isterseniz kapağı kapalı olarak ocakta pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.