Patlıcan kayıkları
Patlıcanları uzunlamasına ikiye bölüp kızartın. İç kısımlarını çıkarıp küp şeklinde doğrayın. Eti kavurun. Üzerine sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve biber, rendelenmiş domates ve patlıcan içini katın. Et yumuşayana dek pişirin. Dilimlenmiş mantarları limonlu suda haşlayın. Etli harcı ve mantarları patlıcanların içine paylaştırın. Salçayı suda açtıktan sonra yemeğin üzerine gezdirin. 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
SOĞANLI DOMATES ÇORBASI
Domatesleri ve patatesi soyup küp doğrayın. Soğanları temizleyip irice doğrayın. Kıyılmış soğanlarla patatesleri zeytinyağında, yumuşayıp renk değiştirene kadar soteleyin. Üzerine domates, sirke ve et suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip blender'dan geçirin.
MALZEMELER
FINDIKLI SUFLE
Damla çikolata, fındık kreması ve tereyağını cam bir kaseye koyup buhar yöntemiyle eritin. Yumurta aklarını ayırıp iki çorba kaşığı şeker ekleyerek mikserle çırpın. Yumurta sarılarını da ayrı bir kapta çırpın. Erimiş karışıma yumurtaları ilave edin. Spatula ile tüm malzemeyi iyice yedirin. Karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.