Kayısı soslu sütlaç
Sosu için:
Pirinci, aynı seviyede su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Sütü katıp arada karıştırarak 20 dakika pişirin. Nişastayı biraz suyla açıp şekerle birlikte tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirip kaselere aktarın. İnce doğranmış kayısıları, tozşeker ve suyla yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Biraz suyla açılmış nişastayı ekleyin. Kıvam alana dek pişirin. Sütlacı, sosla servis yapın.
Pazı mücveri
Pazıyı yıkayın, suyunu iyice süzüp ince ince kıyın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Yumurtaları ayrı bir yerde çırpıp pazılı karışıma ekleyin. Unu da ilave edip iyice karıştırın. Karışımdan birer kaşık alarak az yağlanmış tavaya dökün, arkalı önlü kızartın ya da bir fırın tepsisine dökerek 20 dakika pişirin.
Pastırmalı et sarma
Etleri tuz ve biberle ovun. Ortalarına pastırmaları koyup rulo şeklinde sarın ve kürdanla tutturun. Tereyağını tavaya koyup etleri iyice kızartın. Üzerine rendelenmiş domatesi ve sıcak suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.