Etli pancar
Eti bir tencereye alıp üzerine iki su bardağı su ekleyin. Arada bir köpüğünü alarak et yumuşayana kadar pişirin. Soğanı yemeklik, pazıyı ince doğrayın. Pancarların kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin. Et yumuşayınca üzerine tereyağı, soğan, pazı ve pancarı ekleyin. Suyu azalmışsa yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. 20 dakika pişirdikten sonra baharatları ekleyin. Pancar yumuşayana dek pişirin.
Dondurmalı mereng
Yumurta aklarını bir tutam tuz, pudra şekeri ve Hindistan cevizi ile sertleşene kadar çırpın. Sıkma torbasıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye şeritler halinde sıkın. Bir saat bekletip fırında pembeleşene kadar pişirin. Soğuyan bezeleri ufalayın, ufalanmış gofret ve dondurmayla karıştırın. Küçük kalıplara boşaltın. Buzlukta soğuttuktan sonra çıkarıp servis yapın.
Kestaneli mantarlı çorba
Kestanelerin üzerini bıçakla çizip bol suda haşlayın ve kabuklarını soyup ince ince kıyın. Mantarları da ince kıyın. Kestane ve mantarları tereyağında üç dakika kadar kavurun. Un, süt ve suyu ekleyip 15 dakika pişmeye bırakın. Tarçın, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.