Bugün ne pişirsem?
Doğranmış mantarları yağda 10 dakika kavurun. Doğranmış soğanları ekleyin, üç dakika daha kavurup tuzu ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Unu tereyağında kavurup sütü ekleyin. İki dakika kaynatıp mantarlı harçla karıştırın. Milföy hamurlarını ıslatıp biraz açın ve orta kısmına harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişirin.
Çikolatalı jöle
Çikolatalı sos için:
Portakalları şeker ve suyla pişirip süzün. Jelatin yaprağını soğuk suda beş dakika bekletip portakallı karışıma ekleyin ve kupların yarısına kadar pay edin. Buzdolabında bekletin. Çikolata ve kremayı benmari usulü eritin, soğuk suda erittiğiniz jelatini ilave edin. Soğutup portakallı karışımın üzerine dökün.
Patlıcan mücver
Közlenmiş patlıcanları ezin. İçine rendelenmiş soğanı, sarımsağı, ufalanmış ekmek içlerini ve baharatları ekleyip karıştırın. Yumurta, haşlanıp ezilmiş patates ve dereotunu da karışımın içine katıp yoğurun. Harçtan köfteler yapıp önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp iki saat buzdolabında beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.