Köfteli sebze
MALZEMELER
Lavaş ekmeklerini uzun şeritler halinde kesin. Sonra üst üste koyup üçgen şeklinde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup fırında 10 dakika kızartın. Hemen üzerine baharatları serpin ve zeytinyağını gezdirip elinizle harmanlayın. Tekrar fırına verip beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
FINDIKLI PUDİNG
Toz haline getirilmiş fındık, şeker, irmik, süt ve bir tutam tuzu karıştırın. Kısık ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alıp vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba boşaltıp benmari usulü 30 dakika pişirin. Buzdolabında bir saat bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.