Sebzeli yufkalı pilav
İnce kıyılmış soğan ve küp küp doğranmış sebzeleri yağda beş dakika kavurun. Pirinci ilave edip beş dakika daha kavurun. Kuş üzümünü, bezelyeyi, dereotunu ve suyu koyup 20 dakika pişirin. Yufkaları ince şeritler halinde kesip yağlanmış tepsiye kafes gibi dizin. Pilavı fırın kabına aktarın, kenarlardan sarkan yufkaları üzerine kapatıp fırında pişirin.
MALZEMELER
ELMALI PAZI BUĞULAMA
Cam bir kapta iri doğranmış pazı ve küçük doğranmış elmaları karıştırın. Üzerine bulguru ve zeytinyağını koyun. Üzerini kapatıp benmari usulü 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
SAÇ KAVURMA
Tereyağını eritin, ufak doğranmış sivri biberleri ekleyip biraz kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip biraz daha kavurun, doğranmış domatesleri ekleyin, orta ateşte biraz pişirin. Eti ilave edip tuz ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.