Ispanaklı hindi
MALZEMELER
HAMSİ DOLMASI
Hamsiyi temizleyin. Dolmalık fıstıkları kavurun. Tavaya sıvı yağ koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın. Balıklar ılındığında dolmalık fıstık, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotuyla beraber blender'dan çekin. Bir hamsinin temizlenmiş kısmına harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun. Balıkları bu şekilde hazırlayıp una bulayıp kızartın.
MALZEMELER
VİŞNELİ TATLI
Süt dışındaki malzemeleri karıştırın. Sütü karışıma ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuk suyla çalkalanmış kalıba döküp buzdolabında bir gece bekletin. Servis tabağına kalıbı çıkarın. Vişne ve esmer şekeri blender'da çekip tatlının üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.