Patlıcanlı biftek
Etleri üç parmak eninde şeritlere ayırın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Ortasına fıstıkları paylaştırıp rulo yapın. Kürdanla tutturup yağda kavurun. Fırın kabına alıp 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Közlenmiş patlıcanların içine sıcak sütü ekleyip çırpın. Kaşar peyniri ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Etleri, patlıcanlı karışımın üzerine koyarak servis yapın.
MALZEMELER
Haşhaşlı kurabiye
Tereyağı ve iki su bardağı unu, tuz, mahlep ve yumurta ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzun bir şerit yapın. İkiye katlayın ve burgu haline getirip yağlanıp unlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta akı ve haşhaş serpip fırında pişirin.
MALZEMELER
Pırasalı pilav
Tereyağını bir tencereye alıp fıstık ve kuşüzümlerini kavurun. İncecik doğradığınız pırasayı üzerine ekleyip iki-üç dakika daha kavurun. Suyu tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.