Portakallı kurabiye
Yumurtanın bir tanesinin akını ayırıp kalanını kırın. Üzerine tereyağı, yoğurt, Hindistan cevizi, nişasta, un ve portakalın suyu ile kabuğunun rendesini ekleyip yoğurun. Son olarak kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kıyılmış ceviz serpin ve fırında pişirin.
MALZEMELER
KÖFTELİ MAKARNA
Makarnayı haşlayıp süzün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak ve baharatları yoğurun. Rendelenmiş domatesi tereyağında çevirin, doğranmış biberleri ekleyin. Haşlanmış makarnayı ve zeytinleri içine koyup harmanlayın ve yağlanmış fırın kabına aktarın. Üzerine köfteleri koyup zeytinyağı gezdirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
DONDURMALI PROFİTEROL
Su, tuz ve tereyağını kaynatıp unu ilave edin. Karıştırarak iki dakika pişirin. Ilınınca yumurtaları hamura yedirin. Sıkma torbasına koyup yağlanmış tepsiye sıkın. Önce 180, sonra 160 derecedeki fırında 30'ar dakika pişirin. Soğuyunca içlerine dondurmayı paylaştırın. Erimiş çikolata ve kremayı karıştırarak üzerine dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.