Portakallı havuç çorbası
MALZEMELER
BOHÇA BAKLAVA
Su ve şekeri kaynatın. Tereyağını eritip üç adet baklava yufkasının aralarına az miktarda sürün. Bir kabın içinde şeker, fıstık ve kaymağı karıştırın. Yağlanmış baklava yufkasının üzerine az miktarda fıstıklı karışımdan yerleştirip zarf gibi katlayın. Fırın kabına yerleştirin. 200 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
KUZU ETLİ PATLICAN
Eti tereyağında kavurun. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip et suyu tamamen çekene dek pişirin. Doğranmış soğan, sarımsak, patlıcan, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın. Yarısını tencereye koyun, üzerine eti dökün. Kalan patlıcanlı karışımı üzerine yayın. Yeteri kadar sıcak su koyarak pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.