Karnabahar ograten
MALZEMELER
KREMALI TOP KURABİYE
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurup yarım santim kalınlığında açın. Bir su bardağıyla yuvarlaklar kesin. Krema, kabuğu soyulmuş elma, fındık, toz şeker ve tarçını; elma suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra hamurun içine bir çay kaşığı harç koyup top gibi kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
PEYNİRLİ PATATES
Patatesleri yıkayıp üzerine derin kesikler atıp tuz serpin. Önce yağlı kağıda, sonra alüminyum folyoya sarıp fırında bir saat pişirin. Üstlerindeki kesiklerin içine peynir, ceviz, adaçayı, karabiber ve pul biberi yerleştirin. Üerine ince kıyılmış maydanoz serpip folyoyu kapatın ve yeniden fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.