Tavuklu soğan dolması
Soğanları soyup iki soğan katı kalacak şekilde içlerini boşaltın. Kıyma, pirinç, doğranmış domates, kıyılmış dereotu ve maydanoz ile baharatları yoğurup soğanların içine paylaştırın. Dolmaları ayrı ayrı alüminyum folyoya sarıp bir fırın kabına koyun. Kaba bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyin. 180 derece fırında pişirin.
Sebze döneri
Yufkayı bir zemine yayıp üzerine bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını sürün. Biberi, kabuklarını soyduğunuz patlıcan ve kabağı ince dilimleyin. Sebzeleri arada boşluk bırakmadan yufkanın üzerine yerleştirin. Kalan yumurta akını sebzelerin üzerine sürüp rulo yapın. Buzdolabında ikiüç saat bekletip bir parmak kalınlığında dilimleyin. Az yağlı tavada kızartın.
Marmelatlı krep
Un ve sütü derin bir kapta iyice çırpın. Sırasıyla limon kabuğu rendesini, vanilyayı, yumurtaları, tuzu, şekeri ve pudra şekerini ekleyip çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavada yağı eritip bir kepçe krep hamurundan dökün ve arkalı önlü pişirin. Kreplerin her birinin içine bir çorba kaşığı arzu ettiğiniz marmeladı koyun. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.