Bugün Ne Pişirsem?
Pırasa ve havuçları temizleyip verev kesin. Zeytinyağını tencereye alıp havuçları iki dakika soteledikten sonra pırasaları da ekleyin. Pirinç, tuz ve toz şekeri ilave edin. Pırasaların rengi dönünce suyu ekleyin. Gerektiğinde tencereyi sallayıp yemeğinizi karıştırarak 10-15 dakika orta ateşte pişirin. Ocağı kapatıp yemeği ılınmaya bırakın. Daha sonra soya sosu, balzamik sirke ve limon suyunu ilave edin.
Ballı kıtır
Bir kaba zeytinyağını, yumurtaları, sütü ve aldığı kadar unu koyup sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp iki-üç santim uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip her tarafını iyice bulayarak servis yapın.
Kabak çorbası
Kıyılmış soğan, doğranmış havuç, kabak ve sıvı yağı tencereye alıp soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Su ekleyip sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ayrı bir yerde yoğurt ve unu iyice çırpın. İçine çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyin. Çorbayı ocaktan almaya yakın yoğurtlu karışımı ilave edin. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber gezdirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.