Pırasalı hamsi buğulaması
MALZEMELER
TAVUKLU UN ÇORBASI
Tüm malzemeyi bütün olarak bol suda 15 dakika kaynatıp süzün ve dört su bardağını bir tencereye koyup kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını karıştırın, bir-iki kaşık tavuk suyu ekleyerek ılıtın. Harcı çorbaya yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Üç-dört dakika daha kaynatıp ocaktan alın
MALZEMELER
TAVUK SUYU İÇİN:
CEVİZLİ DİLİM
Un, yumurta sarısı, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Harcı için; cevizle pudra şekerini karıştırın. Bir yumurtanın tamamını, iki yumurtanın da beyazını ekleyin, iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye ince döşeyin. Harcı hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
MALZEMELER
HARCI İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.