Pastırmalı ekmek
Bir ekmeğe çapraz şekillerde kesikler yapın. Küp doğranmış pastırmaları, rendelenmiş kaşar ve tulum peynirini bir kapta karıştırın. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. Kurutulmuş domatesi dilimleyip ekleyin. Bu karışımı kestiğiniz ekmeğin boşluklarına yerleştirin. Fırında 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
Tavuk köfte
Kıyma, haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça, dövülmüş sarımsak ve baharatları yoğurun. Dilediğiniz şekilde köfte hazırlayıp buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Köfteleri ızgarada ya da yağsız tavada pişirip servis yapın.
MALZEMELER
Yulaflı peynirli ezme
Yufkayı elinizle parçalayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Yufkaları salça, lor peyniri, zeytinyağı, baharatlar, yulaf ezmesi ve sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alıp seklini verin ve üzerini maydanozlarla süsleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.