Ayvalı turta
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
PATLICANLI ŞEHRİYE PİLAVI
Küp küp doğranmış patlıcanları ve rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine arpa şehriyeleri ve sıcak suyu ekleyip 20 dakika pişirin. Kuş üzümlerini de ekleyip beş dakika pişirin. Pilavı dinlendirip servis yapın.
MALZEMELER
KURU ERİKLİ ET
Eti tereyağında kavurun, yağını süzerek bir tabağa aktarın. Tavada kalan yağa dövülmüş ceviz, su ve kızılcık suyunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra kavurduğunuz eti ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika pişirin. Kuru erikleri 10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp tencereye ekleyin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.