Acılı Adana
MALZEMELER
PATATES HALKASI
Haşlanıp ezilmiş patateslerin üzerine bir yumurta, beyaz peynir, sıvı yağ, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını streç film üzerine uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine un serpip açın. Patatesli harcı yayın. Streç film yardımıyla hamuru rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip pişirin.
MALZEMELER
MANTARLI BÖREK
Un, tuz ve ılık suyu yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Altı adet beze yapıp üzerine sıvıyağ dökün, üç saat kadar bekletin. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve mantarları tereyağında 15 dakika kadar kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ekleyin. Hamur bezelerini elinizle çekerek açın. Bir kenarına iç harçtan koyup rulo yapın. Fırında pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.