Mantarlı soğan dolması
Soğanları soyup üst kısımlarını kesin. Tencerede soğanları 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanların içini oyup çıkarın. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine küp küp doğranmış kereviz ve mantarları ilave edip kavurun. Ocaktan alıp ceviz içi, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. İç malzemeyi soğanlara pay ederek doldurun. Dolmaları tepsiye dizip fırında 35 dakika pişirin.
Hardallı somon
Balığı dilimleyin. Bir fırın tepsisine halka halka doğranmış soğanları koyun, üzerine balıkları dizin. Bir kavanozun içinde hardal, sıvı yağ, balzamik sirke, ezilmiş sarımsak ve baharatları çırpın. Bu sosu tepsideki balıkların üzerine dökün. 200 derecede 20 dakika kadar pişin.
Biberli börek
Üzeri için:
Yoğurt, tereyağı, tuz ve unla hamur yapıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Jülyen doğranmış biberleri ve soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine toz şeker ve baharatları ekleyin. Hamuru tepsi büyüklüğünde açın. Tepsiye döşeyin, üzerine delikler açıp 20 dakika pişirin. Fırından çıkınca kavrulmuş biberleri ve küp doğranmış peyniri serpin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.