Etli pırasa
Pırasaları temizleyip 2 santim uzunluğunda verev doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti ekleyin, suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçayı bir su bardağı sıcak suda açın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek et ve pırasa yumuşayana dek pişirin.
Buğday pilavı
Buğdayı, üzerini geçecek kadar suyla 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su ilave edin, sabaha kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, ceviz içi ve rendelenmiş havucu tereyağında kavurun. Üzerine buğdayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve fasulyeyi ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyarak pişirin.
Badem ezmeli kurabiye
Bademli harç için:
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Toz haline getirilmiş badem, toz şeker ve yumurta akını karıştırıp yumuşak bir macun yapın, rulo haline getirin. Hamuru açın, bademli harcı ortasına koyup beraber rulo yapın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca sıcakken üzerine şeker serpin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.