Arpacık soğanlı tartölet
MALZEMELER
LİMONLU MUHALLEBİ
Unu tereyağında kavurun, sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı ekleyin ve 10 dakika mikserle çırpın. Muhallebi ılınınca limon suyunu ilave edip karıştırın. Tepsiye tereyağı sürün, şeker serpin. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri yayın, spatulayla düzeltin. Üzerine muhallebiyi döküp limon dilimleriyle süsleyin.
MALZEMELER
ISPANAKLI ÇORBA
Tavuğu haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini doğrayıp tavuk suyunda haşlayın. Unu, tereyağında kavurup soğuk sütü ilave edin. Bir taşım kaynatın. Sosu ıspanakların üzerine gezdirip tavukları katın. Pul biberi, tereyağında pembeleştirip çorbanın üzerine gezdirin. Dövülmüş sarımsak ve sirke ile servis yapın
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.